Traktormuseum världen över

För den som är intresserad av traktorer och deras historia finns sannolikt inget bättre än ett välskött och välsorterat traktormuseum. Lyckligtvis finns det också gott om sådana runt om i världen, om man bara har tålamodet att ta sig till dem.

Ett sådant ligger till exempel utanför Richmond i Virginia i USA. Det heter Keystone Antique Truck and Tractor Museum, och som namnet antyder kan man se inte bara traktorer där, utan också andra typer av tyngre fordon. Museet har traktorer från hundra år tillbaka i tiden, och man kan även se de restaureringsprojekt som museet jobbar med för tillfället. Museet har hundratals traktorer för jordbruk daterade från 1917 till 1960, och de hör alla till museets grundares privata samling. Han heter Keith Jones, och det är inte osannolikt att det är Jones själv eller museets kurator, Alan Stone, som möter dig som besökare.

Ett annat traktormuseum hittar man i Villa Carlos Paz i Argentina. Det är ett museum som är något mindre prydligt än dess amerikanska motsvarighet, men desto mer intressant, då det finns en uppsjö av traktorer i olika modeller och från olika årtal, som alla står utomhus i sin ”naturliga miljö”.

Om du skulle vilja besöka något av dessa museer, och ge dig av på en resa till USA eller Sydamerika, ska du innan du bokar någonting gå in på Kampanjjakten.se. Där hittar du nämligen rabattkoder till bland annat SAS, vilket gör att du kan spara pengar på din resa som du kan använda när du kommer fram istället.