Några av världens största traktorer

Traktorer finns i många olika storlekar och utföranden – men ju större desto mäktigare såklart. I det här inlägget ska vi titta på några av de största modellerna som någonsin tillverkats.

Traktorer är kul men att köra dem innebär för det mesta att du jobbar hårt. Hårt arbete kräver slitstarka kläder. Det är dock inte bara hårt arbete som kräver hårda kläder, det gör också en aktiv fritid. Hos ITAB Outdoor kan du hitta kläder av hög kvalitet för ett aktivt liv. Till exempel olika fritidsbyxor som håller dig torr och varm om du spenderar mycket tid utomhus.

5. John Deere 9R

Den här extremt kraftfulla traktorn finns att tillgå i två olika varianter. Den ena med hjul och den andra är utrustad med larvband. Båda varianterna har en 15-liters Cummins-motor som kan leverera 620 hästkrafter. John Deere är ett minst sagt klassiskt traktormärke så det är inte mer än rätt att de har med en traktor på en lista över de största modellerna någonsin.

4. Steiger Quadtrac 620

Den här listans nyaste traktormodell är denna, från 2013. Tillverkaren påstår att det är tidernas mest bränsleeffektiva och samtidigt största traktor. Hur det verkligen är med den saken är omöjligt att svara på. Vad som är klart är att det är en av tidernas mest flexibla traktorer med fantastisk visibilitet från hytten. Längden ligger på ca 7,5 meter.

3. AGCO Challenger

AGCO är en amerikansk traktortillverkare baserad i delstaten Georgia. Modellen Challenger är inte lika stor som föregående traktorer på den här listan med sina dryga 7 meters längd och 5 meters bredd. Ramen är dock den tyngsta någonsin. Det är inte nödvändigtvis den mest praktiska traktorn, en svängradie på ungefär 42 grader gör det svårt att framföra traktorn på vanliga vägar.

2. Big Roy

Samtidigt som Big Roy började tillverkas började Versatile Manufacturing Ltd. utveckla ännu en gigantisk traktor. Big Roy är en mångsidig best som är 9 meter lång och ca 6,7 meter bred. Till skillnad mot på Big Bud är motorn här monterad bakom föraren vilket gör att sikten bakåt är relativt dålig. För att kringgå detta utrustades Big Roy med en kamera komplett med en liten TV-monitor i hytten. Trots mångsidigheten är den dåliga sikten bakåt kanske skälet till att den här traktorn inte används mera. Om du vill titta på en får du bege dig till Manitoba Agricultural Museum.

1. Big Bud

Big Bud kan vara världens största traktor. Mer än 7 meter lång och 6 meter bred, Big Bud började produceras år 1977 av Northern Manufacturing. De första exemplaren som tillverkades var resultatet av en specialbeställning med målet att tillverka en stor traktor med kapacitet att jobba över stora åkerarealer snabbt.