Modern teknik i nya traktorer

Framtiden är redan här när det kommer till nya och smarta jordbruksmaskiner, särskilt traktorer! Med motorer som går helt på el och smarta inbyggda GPS-system kan ny teknik inom traktortillverkning komma att erövra jordbruket, effektivisera och förbättra förhållandena för bönderna.

Nytt plåttak till fastigheten eller gården

Om man har en gård som lantbrukare så är gården ofta bestående av ett flertal hus inklusive ett bostadshus. Det är viktigt att se till så att huset har ett tåligt och intakt tak då taket är en av de viktigaste delarna på ett hus. Ett intakt och säkert tak skyddar mot väta, fukt, oväder och isolerar mot kyla. Har men ett tak som behöver renoveras och man funderar på ett nytt plåttak, kan man anlita kunniga och erfarna plåtslagare för ett snyggt och hållbart nytt plåttak! Fördelen med att anlita en kunnig plåtslagare är att både privatpersoner, fastighetsägare och företag kan ta del av unika tjänster med nya plåttak. Alla kunder kan också få skräddarsydda lösningar eller anpassade plåtdetaljer till inredning och inomhusmiljön. En kunnig plåtslagare ser till att arbetet blir noggrant utfört och som kund får man alltid trygga garantier på alla utförda plåtarbeten till tak eller annat. Då kan det passa perfekt att få ett eller flera nya plåttak till gården man äger som lantbrukare!

Självkörande traktorer

Traktorer och deras teknik utvecklas ständigt och framtidens traktorer är självkörande helt utan förare! Det japanska företaget Kubota arbetar fram en helt autonom traktor och modellen heter Monarch Tractor och ska vara helt förarlös. Den är inte bara förarlös utan kan även effektivt hämta upp hela 240 GB data som analyserar grödorna varje dag. Traktorn har en drifttid på 10 timmar, en mängd kameror med 360 graders vidvinkel som kan reagera på handrörelser, samt har förarplatsen kvar om man vill använda traktorn som fyrhjuling. En annan smart funktion är att traktorn styrs helt och hållet av GPS-system som navigerar enkelt via satellit. Många andra företag, som Horsch , CASE IH, Farmertronics eller bland annat Bear Flag Robotics, utvecklar nu också allt fler autonoma traktorer som kan komma att revolutionera den framtida marknaden inom allt jordbruk. För många lantbrukare öppnar dessa nya innovationer upp möjligheten att skapa bättre odlingar, spara mycket tid och effektivisera arbetet.