Ta hand om din trädgård

På den här sidan samlas alla som har ett intresse för traktorer, maskiner och lantbruk. Om du själv driver ett lantbruk eller har ett hus på landet är det viktigt att du tar hand om omgivningarna. Det kan du göra genom att göra det fint i trädgården. I följande text får du tips på hur du går tillväga för att ta hand om trädgården och få en fin tomt.

Plantera vackra blommor

Om du inte vill odla grönsaker, bär, örter och andra grödor kan du satsa på blommor. Det finns flera olika fröer du kan sätta i rabatterna. Till exempel pioner – vackra blommor som kommer i många olika färger såsom rosa och vitt. I mitten är de gula och deras blad är något större likt en ros. Vill du kunna plocka en fin bukett ska du satsa på pioner. Andra exempel på blommor du kan plantera är solros, zinnia, aster, lejongap, rosenstjärna och stockros. Att sätta blommor är ett bra sätt att liva upp trädgården. För att inte nämna att det är bra för bin, humlor och andra insekter som pollinerar och gynnas av det.

Trädgårdsskötsel

För att din trädgård ska växa och må bra behöver du sköta om den. Det viktigaste är att du ser till att alla plantor, blommor och buskar får vatten. Sedan behöver de även skötas om genom trimning och att avlägsna ogräs och blad eller kvistar som dött. Det finns särskild växtnäring du kan köpa för att ge växterna en extra boost.