Förvaring av traktor

Eftersom traktorn är ett så viktigt redskap för många bönder (då den används som dragkraft för i princip samtliga maskiner som behövs vid jordbruk) är det självklart viktigt att den sköts om på rätt sätt för att den ska hålla så länge som möjligt. En del av att sköta om sin traktor är att förvara den på rätt sätt. En traktor bör till exempel förvaras under tak, helst även bakom väggar, så att den är helt skyddad från väder och vind. Utrymmet bör vara torrt, varför det inte är en så bra idé att ställa traktorn i en gammal dragig lada, då luften där ofta är fuktig och kall.

Det allra bästa är att bygga en maskinhall till traktorn, om det inte redan finns en på gården. För att beräkna hur stor den måste vara kan man utgå från att en medelstor traktor behöver en yta på ungefär 11 kvadratmeter. En större maskin, som en skördetröska, behöver runt 35 kvadratmeters yta. Kostnaden för en ny maskinhall under det första året den är i drift är ungefär 200 kronor per kvadratmeter.

För att spara in något på denna kostnad kan man beställa allt material som kommer att gå åt till att bygga maskinhallen på Byggmax.se. Där handlar man nämligen till betydligt lägre priser än i bygghandeln, och dessutom får man materialet smidigt levererat.